Projecten
Voetveer over de Regge
Aanvrager: Voetveer over de Regge
Waar: van Notter naar Zuna en terug
Meer informatie:

www.regge-dal.nl/reggeveer/

 

Projectomschrijving
Het project houdt in dat het historische veer over de Regge voor recreatieve doeleinden wordt teruggebracht. De beoogde locatie was in het verre verleden een doorwaadbare plek in de Regge. Het veer maakt het mogelijk om over de oude Postroute van Almelo naar Deventer te gaan. De oversteek met een veerpont maakt de wandeling of fietstocht tot een bijzondere beleving. De aanleg van het fiets-/voetveer maakt dat de wandelommetjes in de buurtschappen Notter en Zuna met elkaar verbonden worden en worden opgenomen in het wandelnetwerk. De mogelijkheid voor opname van het veer in verschillende fietsroutes wordt verder uitgewerkt. De pont werkt op spierkracht en kan door de gebruiker zelf worden bediend.

 
Reuring op de Brink
Aanvrager: Stichting Dorpsraad Den Ham
Waar: Den Ham, Overijssel
Meer informatie:

www.brinkdorpdenham.nl


Projectomschrijving
De Stichting Brinkdorp Den Ham streeft naar vitaliteit en leefbaarheid in de kern. De Brink is hierbij het centrale aandachtspunt. De Brink een driehoekig plein het centrum van Den Ham met een cultuurhistorische waarde en een eigen identiteit en dorpsplein waar men elkaar ontmoet winkelt en neerstrijkt bij de horeca. Daarnaast is het plein een paar keer per jaar het podium van culturele activiteiten; van folklore tot straattheater. De dorpsraad heeft zich tot doel gesteld om de Brink sterker te gaan promoten zodat jaarlijks meer bezoekers dit mooie dorp gaan bezoeken.

 
Duurzaam wind in de zeilen
Aanvrager: Reggestroom, Coöperatie Duurzame Energie Hellendoorn U.A.
Waar: Ninaberlaan 78, Hellendoorn
Meer informatie: www.molendehoop.nl/molenstroom.html

Projectomschrijving
Met het project “oude molen nieuwe energie” zorgt ReggeStroom ervoor dat molen “De Hoop” in Hellendoorn een duurzame toekomst tegemoet gaat. In de molen uit 1854 wordt door molenaar Jan van de Beld graan gemalen. Het meel verkoopt hij aan particulieren, bakkers, slagers en thuisbakkers. Voor het behoud en onderhoud van de molen is het belangrijk dat hij zoveel mogelijk draait. Met het project “oude molen nieuwe energie” kan de molen straks naast graan malen ook elektriciteit produceren..

 
De Binnengait
Aanvrager: Stichting Binnengait
Waar: Enter
Informatie www.binnengait.nl

Projectomschrijving
Doel van het project is het behouden van de cultuurhistorische waarde van de locatie en het overlaadstation "De Binnengait" aan de Kartelaarsdijk 11 te Enter - gemeente Wierden. Het project bestaat uit het restaureren van een oude doorritschuur en een aantal activiteiten die zijn gericht op het levendig houden en vertellen van het cultuurhistorische verhaal van de Regge. Dit gaat onder meer over het belang van de Regge als belangrijke vaarroute en de kruisende hessenweg als doorgangsroute voor handelswaar richting het Twentse achterland.

 

 
Zomp met botenloods Hellendoorn
Aanvrager: Stichting Zomp Enter
Waar: Langs de Regge bij Hellendoorn
Meer informatie: www.entersezomp.nl

Projectomschrijving
Door de Stichting Zomp Enter is in een samenwerkingsverband voor Hellendoorn in 2013/2014 een Zomp en Botenloods gebouwd. Deze Stichting heeft eerder in eigen beheer een Zomp gebouwd voor Rijssen (de Regt door Zee) en een Zomp (de Vriendschap) voor Enter. In Enter is een prachtig botenhuis met scheepswerf gerealiseerd aan "de Lee" waar vroeger de Scheepvaart welig tierde en vele Enterse inwoners een bestaan in hadden.

 
Talenthus Holten
Aanvrager:

Stichting Kulturhus Holten ( penvoerder),
Muziekonderwijscentrum Holten,
Scholengemeenschap de Waerdenborch,
Stichting ViaVie Welzijn.

Waar: Holten
Meer informatie: www.talenthusholten.nl

Projectomschrijving
Om de vitaliteit en leefbaarheid van Holten ook op langere termijn te waarborgen, vinden wij dat Holten juist ook voor jongeren een aantrekkelijk en vitaal dorp moet zijn. Daarom hebben de Kulturhus Holten, Muziek Onderwijs Centrum Holten, Scholengemeenschap ‘De Waerdenborch’ en het jongerenwerk van ViaVie Welzijn de handen ineengeslagen om Holten aantrekkelijker te maken voor jongeren. Muziek, theater en dans maken een belangrijk deel uit van de jongerencultuur en daarom hebben wij een platform gecreërd waar jongeren uit Holten hun talent op die gebieden kunnen ontwikkelen. Kort samengevat beoogt dit project om jongeren op een aantal plaatsen in Holten waar ze vaak samenkomen, te interesseren voor muziek, theater en dans en ze te stimuleren en de gelegenheid te bieden om zich op dit gebied te laten scholen. We zullen het talent verder ontwikkelen door individuen bij elkaar te brengen en samen te laten spelen. Wij bieden hiervoor faciliteiten en professionele begeleiding. Bovendien gaan we de deelnemers een podium bieden waar ze hun talent aan het publiek kunnen tonen. In eerste instantie richten we ons op muziek. In een later stadium zullen we de disciplines theater en dans toevoegen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.