Openluchttheater Nijverdal
Aanvrager: ZINiN
Waar: Nijverdal
Meer informatie:

http://openluchttheaternijverdal.nl

Projectomschrijving

Dit project heeft als doel het verder ontwikkelen van het Openluchttheater Nijverdal tot volwaardig podium voor cultuur en locatie voor toerisme. Het openluchttheater is in 1952 gebouwd op een prachtige plek midden in de natuur, goed bereikbaar en gelegen tussen de woonkernen Hellendoorn, Nijverdal en Hulsen.De stichting Openluchttheater Nijverdal i.o. ziet mogelijkheden en kansen om dit bijzondere buitenpodium verder te ontwikkelen als waardevolle locatie en organisatie, zowel vanuit de culturele als de toeristische invalshoek. Hierbij zal intensief de samenwerking gezocht worden met lokale cultuurorganisaties, toeristische ondernemers en het voortgezet onderwijs. In de zomer wordt er samen met deze partners een zomerprogramma aangeboden voor toeristen, thuisblijvers, regionaal en lokaal publiek. Daarnaast is de accommodatie ook beschikbaar voor toeristische ondernemers als locatie voor diverse activiteiten.

Realisatie

In mei 2011 is begonnen met de uitvoering van het project. Met scholengemeenschap Reggesteijn heeft inmiddels afstemming en ook uitvoering plaatsgevonden. Een nieuwe toneelgroep "de GagelSpollers" heeft ondersteuning gehad en een volledige seizoensprogramering met vele activiteiten is geprogrammeerd en uitgevoerd.. Het grootste deel van de benodigde podiumtechniek is aangeschaft en gebruikt, ook de scholing van vrijwilligers om met de nieuwe techniek om te gaan is inmiddels in gang gezet. De plaatsing van de overkapping heeft enige vertraging opgelopen t.g.v. van niet passende onderdelen. Deze worden aangepast waarna de plaatsing medio oktober uitgevoerd zal worden. In de winter zal begonnen worden met de aanpassing van de bijgebouwen.

Doelstelling

Het project heeft ten eerste ten doel de gebruiksmogelijkheden van het openluchttheater te verbeteren, minder afhankelijk te zijn van weersomstandigheden en het cultureel- en toeristisch klimaat te versterken.

 

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.