Samen sterk buurthuis De Leemkamp
Aanvrager: Plaatselijk Belang Marle
Waar: Marle
Meer informatie www.pbmarle.nl

Projectomschrijving
Marle sinds 987 staat op de invalswegen van Marle. Marle is een bruisende actieve buurtschap met  550 inwoners (telling 1-1-2009)  vallend onder de gemeente Hellendoorn. Het verenigingsleven in Marle staat op een hoog peil.  De voetbal, MVV’69 speelt een belangrijke rol in het verenigingsleven. Maar naast MVV’69 zijn er nog 14 verenigingen en stichtingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Marle.  Deze verenigingen maken veelvuldig gebruik van de “kantine” en overige ruimtes van MVV’69. Door de kantine van MVV’69 om te vormen tot een Buurthuus zal dit meer dan nu nog het geval is het middelpunt in Marle zijn van waaruit de activiteiten worden georganiseerd. Activiteiten zoals gym voor jongeren en ouderen, ouderen middagen, cultuur, en educatie aan ouderen en jongeren, Koninginnedag, Sinterklaas, koken, internetten voor ouderen, dans en cultuur. Naast deze activiteiten heeft het Buurthuus ook een functie als vergaderlocatie voor ondermeer Plaatselijk Belang Marle, Lokale verenigingen maar ook de gemeente komt jaarlijks buurten in het Buurthuus de LeemkampMarle.

 

Realisatie
Met de realisatie van het vernieuwde Buurthuus zal de leefbaarheid in Marle nog verder verbeteren. Het Buurthuus zal het middelpunt van de gemeenschap worden en als locatie dienen voor verenigingen, organisaties, bedrijven, sport, recreatie en toerisme. De actieve verenigingen organiseren meerdere evenementen per jaar. Koninginne dag en het Sinterklaas feest zijn daar voorbeelden van. Maar ook de jaarlijkse paasfestiviteiten, biljart toernooien, mix toernooi, dansoptredens, jappeldag en exposities over “Oud Marle”worden vanuit het Buurthuus georganiseerd.

Doelstelling
Belangrijk is om de leefbaarheid in Marle verder te versterken. Jong en oud moet de mogelijkheid krijgen om In Marle de aangeboden activiteiten te kunnen beoefenen.  Belangrijk is dat de jeugd op jonge leeftijd al met sport in aanraking komt evenals de ouderen. Doormiddel van sport, cultuur ( geschiedenis Marle in beeld brengen) gezamenlijk koken, internetten, jeules de boules spelen zullen de inwoners actief betrokken blijven bij de plaats Marle zodat Marle een leefbare buurtschap blijft waar het goed wonen, werken en recreëren is.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.