Memory International War Museum

Aanvrager:

Stichting Internationaal Oorlogsmuseum

Waar:

Nijverdal

Meer informatie:

www.memorymuseum.nl

Projectomschrijving
Het opzetten van een oorlogsmuseum Memory dat een realistisch beeld wil scheppen van de vooroorlogse  periode 1935 - 1940 en de oorlogsperiode 1940 – 1945.

 

Realisatie
Door de stichting  Internationaal Oorlogsmuseum is hiervoor een plan ontwikkeld en uitgewerkt.  Met inzet van veel vrijwilligers, ondersteuning van sponsoren en subsidie verstrekkers is in  april 2010  het museum geopend. De stichting is  blij met de medewerking van de gemeente Hellendoorn en de Woningstichting, die voorlopig de voormalige bibliotheek aan de Grotestraat als tentoonstellingsruimte ter beschikking heeft gesteld. Het museum is zo ingericht dat het heel veel mensen aan zal spreken. "Want 'gewone' oorlogsmusea zijn er al genoeg", vindt het bestuur.

Doelstelling
In het oorlogsmuseum kan de bezoeker de  periode 1935 - 1945, vanaf de opkomst van het nationaal- socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleven. Dit met het doel wij kunnen leren van het verleden.De bezoekers kunnen met alle zintuigen de oorlog ervaren, wat de basis vormt voor het museum. Levensechte diorama’s, waar bezoekers in en tussen kunnen komen, geven een realistisch beeld van die periode.Het is de bedoeling dat speciaal de jongeren  zich bewust worden van het begrip vrijheid, door ze op een inspirerende wijze kennis te laten maken met het thema de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een bezoek aan dit museum wordt de klas verdeeld in kenniskringen.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.