Veterinair kenniscentrum en opleidingscentrum hoefsmid
Aanvrager: Dierenkliniek Den Ham BV
Waar: Den Ham
Meer informatie: http://www.dierenkliniekdenham.nl

Projectomschrijving
De opzet van een educatie- en onderzoeksprogramma door dierenkliniek Den Ham in samenwerking met drie universiteiten en een Duitse dierenkliniek. Dit moet resulteren in een dierenzorg- en welzijnscentrum van belang en omvang, dat past in de landelijke setting van de regio en dat aansluit bij de marktvraag. De kliniek wil zich specialiseren in onderzoek en behandelingen van paarden. De kliniek is een bron van kennisverwerving, met opleidingsplaatsen, stageplekken en mogelijkheden voor het postacademische onderwijs. Uitbreiding van oppervlakte en werkzaamheden brengt een groei van primaire en secundaire werkgelegenheid met zich mee.

Realisatie
Naast een ruimer onderkomen wil de dierenkliniek investeren in CT-diagnostiekapparatuur, scintigrafie, een operatiekamer en sterilisatieruimte, een aquatrainer, een sperma- en dekstation en een revalidatiecentrum. In verband met de specialisatie op het gebied van paarden wordt geïnvesteerd in unieke behandelapparatuur op dit gebied. In het kader van Onderzoek & Ontwikkeling investeert de dierenkliniek in onderzoek- en opleidingsfaciliteiten, zoals een wetlab, een auditorium, leslokalen en andere onderwijsfaciliteiten. In samenwerking met de universiteiten van Utrecht, Twente en Wageningen en dierenkliniek Tilligte (D) wordt een academische leerstoel van internationaal karakter ontwikkeld. Verder wordt gedacht aan de implementatie van duurzame bouwtechnieken, wat in de bouw van dierenklinieken een innovatie betekent.

 

Doelstelling
Doelstelling is om Dierenkliniek Den Ham te ontwikkelen tot een van de meest innovatieve dierenklinieken van Nederland. De focus op paarden, de opzet en de grensoverschrijdende potenties op het gebied van diagnostiek & behandeling, onderzoek & onderwijs, recreatie & revalidatie maken het tot een uniek project.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.